IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите на Toys “R” Us планират да върнат бранда към живот

Планира се те да реорганизират активите в нова компания

10:47 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Същите онези кредитори на веригата магазини за играчки Toys “R” Us, които търпят последствията от ролята си при взимането на решението да ликвидират компанията през март, сега работят, за да върнат бранда към живот, съобщава Bloomberg, позовавайки се на нови документи пред съда.

В документи, подадени в съда по несъстоятелности в понеделник, фондовете, които сега контролират Toys “R” Us, казват, че са отменили плана да дадат на търг интелектуалната собственост на компанията. Вместо това те искат да реорганизират активите в нова компания, която ще запази сегашните лицензионни споразумения и ще инвестира в нови подразделения за търговия на дребно.

Поддържането на брандовете под нова независима американска компания е най-добрата възможност от гледна точка на възстановяването наследството на Toys “R” Us, както и на ползите от други косвени и преки заинтересовани страни, се посочва в документите. „Получените оферти вероятно нямаше да доведат до по-добра алтернатива“.

Съдът е дал съгласие търгът да бъде отменен.

Група фондове, които финансираха кредиторите на Toys “R” Us по време на банкрута, сега контролират правата върху името на компанията. Причината е, че интелектуалната собственост е била дадена като обезпечение по заемите им. Групата включва Solus Alternative Asset Management и Angelo Gordon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още